Wilma de Jongh

E-mail: wdejongh@aens.nl

Praktijk
In de rechtspraktijk van Wilma de Jongh staat de mens centraal. Zij richt zich met name op (complexe) echtscheidingen en conflictsituaties tussen vennoten. Ondernemers in de agrarische sector, MKB-bedrijfsleven en Vastgoed staat Wilma bij met persoonlijk juridisch advies, in veel gevallen als mediator. Volgens Wilma gaat het bij personen- en familierecht vooral om datgene wat de mens achter het conflict beweegt. Door goed te luisteren en de persoonlijke situatie goed te doorgronden, door zich te verplaatsen in de agrariër of de ondernemer, kennen mediation-trajecten, maar ook rechtszaken meestal de best mogelijke uitkomst voor haar cliënt.

Loopbaan
Na de afronding van haar studie (1989) aan de universiteit van Wageningen, was Wilma de Jongh adviseur bij LTO voor bedrijfsovernames, het aangaan van huwelijkse voorwaarden en personenvennootschappen. Hier ontstond haar cijfermatige kennis van het agrarische bedrijf en boekhoudkundige kennis. Sinds het voltooien van haar rechtenstudie (2003) is Wilma werkzaam als advocaat en mediator bij A&S Advocaten. In 2015 rondde zij de driejarige opleiding Professionele communicatie af en in 2017 voltooide zij de tweejarige TA-masterclass bij Phoenix Utrecht. Door permanente opleiding verdiept zij zich als professional, om het ‘mens-zijn’ en het professioneel handelen verder met elkaar te verbinden. Wilma de Jongh is als MfN-registermediator verbonden aan de rechtbank Gelderland en het Hof Arnhem-Leeuwarden.

Persoonlijk
Wilma de Jongh is geboren en getogen op een boerderij in de Betuwe. Daar ontstond haar passie voor natuur, haar affiniteit met het boerenleven en bewondering voor mensen met een realistische kijk op het leven en een hard-werken-mentaliteit. Regelmatig maakt Wilma haar hoofd leeg op de fiets of in de sportschool. Haar inspiratie vindt zij daarnaast in lezen, korte stedenreisjes en moderne kunst.

Nevenactiviteiten
Wilma zet haar professionele ervaring in communicatie in als ‘taalmaatje’ voor het landelijk opererende Gilde Samenspraak. In die rol ondersteunt zij hoger opgeleide expats met de Nederlandse taal en cultuur.

Publicaties

  • “Mediation en ouderschapsplan”, tijdschrift Familie- en Jeugdrecht, april 2005 te samen geschreven met prof. Dr. K. de Hoog, bijzonder hoogleraar gezinssociologie en gezinsbeleid, Wageningen Universiteit.
  • “Tussen partners”, gezamenlijke juridische keuzen tijdens scheiding gebaseerd op gezinsenquête te NIBUD voor de Nederlandse Gezinsraad (NGR), Den Haag

Bekijk alle blogs van Wilma